De luxe van genieten

Jacobus Toet Silverline Zalm 1000 gram - Zonder geschenkverpakking

€44,99

+ -

Gratis verzending bij een besteding boven € 100,-!

Afbeelding van Jacobus Toet Silverline Zalm 1000 gram - Zonder geschenkverpakking

Jacobus Toet Silverline Zalm 1000 gram - Zonder geschenkverpakking

De zalm is een alom geliefde vis. Het dieproze gekleurde vlees is welhaast multifunctioneel én van alle tijden. De Jacobus Toet Silverline heeft daarom een oude traditie in ere hersteld. Hoezó, oude traditie? Al eeuwen wordt gerookte zalm genuttigd! In de rivieren de IJssel en de Lek in de Nederlandse provincie Zuid-Holland scheerde de salmo salar met zijn Silverline flanken toen in groten getale door het water. In Kralingseveer, net buiten de havenstad Rotterdam, was een van de voornaamste en omvangrijkste zalmveilingen van Europa gevestigd. Visliefhebbers togen op zondag massaal naar de dijk die de turbulente IJssel op afstand diende te houden, om te kunnen genieten van de verse zalm. Anno 2015 komt de zalm nauwelijks meer voor in de Nederlandse rivieren. De weekvinnige vis, die in zout water paait en daarna terugkeert naar zoet water, dankt zijn bestaan tegenwoordig aan de kweek met als herkomst het mooie en zuivere Noorwegen.

Jacobus Toet werkt al jaren samen met een traditionele rokerij waarbij inmiddels de vijfde generatie aan het roer is.  Passie en liefde voor het product zijn er onlosmakelijk met elkaar verbonden. Oók niet onbelangrijk: Nimmer zijn concessies gedaan aan het handhaven van een ongekende kwaliteit. Er wordt  gebruikt gemaakt van moderne technieken, maar het oorspronkelijke ambacht en de traditie worden steevast gekoesterd. Speciaal met Jacobus Toet is een receptuur ontwikkeld die zich zeer onderscheidt, hetgeen de naam Jacobus Toet Silverline recht doet. De Jacobus Toet Silverline wordt gerookt zoals dat in vroegere tijden geschiedde. Het productieproces vergt niet minder dan vijf dagen. Het fileren van de zalm gebeurt nauwkeurig. 

Alleen voor het zouten van de vis worden al twee volle dagen uitgetrokken, hiervoor wordt speciaal zeezout gebruikt. Vervolgens wordt de zalm terug geweekt en daarna schoongeborsteld. Liggend op roosters  wordt de vis langzaam gedroogd en gerookt, terwijl nauwlettend wordt gekeken naar de temperatuur. Deze mag niet meer dan 23 graden bedragen. Het roken is derhalve een uiterst serieuze zaak. Men gebruikt krullen van de beuk en van de eik. De rest blijft natuurlijk een zorgvuldig bewaard geheim: de precieze combinatie, de gebruikte tijd en de eindverwerking. Het resultaat is hoe dan ook bijzonder,  Jacobus Toet Silverline bijzonder. De smaak? Mild en zacht. Koninklijk, eigenlijk.


  • Jacobus Toet BV
  • Turfschipper 7 2292JC Wateringen
  • Postbus 151 2290AD Wateringen
  • Tel +31 (0)174 22 53 00
  • Fax +31 (0)174 22 53 01
  • info@jacobus-toet.nl
  • KvK te Haaglanden 36052140
  • BTW nr. NL807281827B01
  • Bank NL43RABO0137221495
  • © 2018 Jacobus Toet